Pizza’s! Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik een mega fan ben 🙃 maar van tijd tot tijd kan het me wel echt smaken! Ik kreeg van het merk Magioni hun groenten pizzabodems toegestuurd en hier ging ik mee aan de slag.
Dit merk wilt de voedingsindustrie uitdagen voor verandering en ook hen aan te spreken om te kiezen voor een duurzame levensstijl. En die visie vind ik gewoon top! Ze hebben drie soorten bodems: paprika, bloemkool en courgette en bestaat uit 37% uit groenten. De paprikabodem is daarnaast ook nog eens volkoren! Ik vond deze bodems enorm lekker en ze verzadigde me zeker, daarnaast bevatten ze wel wat vezels en zijn perfect ter afwisseling. Win-win eigenlijk!
Ik maakte met de paprikabodem twee verschillende versies: smoked paprika chicken en een margarita met peulvruchten en fetakaas!
Ingrediënten smoked paprika chicken:
1 Magioni paprikabodem
1 kleine kipfilet
3 eetlepels tomatenpassata
2 eetlepels pikante tomatensalsa
1/4de courgette
1/4de rode ui
handje vol geraspte mozarella
2 eetlepels natuuryoghurt
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel kippenkruiden
1 koffielepel knoflook kruiden
1 koffielepel honing
1,5 koffielepel gerookte paprika kruiden (ik gebruikte de “smoked paprika” van Mill & Mortar) – extra om af te werken!
0,5 koffielepel cayennepeper
1 koffielepel gedroogde italiaanse kruiden
optioneel: rucola salade
Werkwijze:
Snij de kipfilet in dunne reepjes.
Maak een marinade met de yoghurt, olijfolie, kippenkruiden, knoflookkruiden, honing, gerookte paprika kruiden en cayennepeper. Leg de kippenreepje in de marinade en laat in de koelkast marineren voor minstens 1 uur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Haal de kippenreepjes uit de koelkast en bak, samen met hun marinade, gaar in een pan.
Was de rode ui en courgette en snij de courgette in dunne plakjes en de rode ui in ringen. Zet deze opzij.
Meng de tomatenpassata met de pikantetomatensalsa en de italiaanse kruiden en smeer hier de pizzabodem mee in.
Beleg de pizza met de gebakken smoked chicken, courgette plakjes, ui ringen, mozarella en kruid extra af indien gewenst.
Bak de pizza voor 8-10 minuten op 220 graden.
Serveer met extra rucola.
Ingrediënten margarita met peulvruchten:
1 Magioni paprikabodem
50g gare rode liezen
50g uitgelekte kikkererwten
2 eetlepels tomatenpassata
30g feta kaas/ witte kaas
1,5 vleestomaat
verse basilicum
2 koffielepels gedroogde italiaanse kruiden
Zwarte peper en knoflookpoeder naar smaak
0,5 eetlepel olijfolie
2 eetlepels water
optioneel: preischeuten
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de gare rode linze en kikkererwten in de foodpressor. Voeg de olijfolie, water, tomatenpassata, gedroogde italiaanse kruiden, zwarte peper en knoflook poeder toe. Mix tot een smeuïge saus/spread.
Was de tomaten en snij in dunne plakjes.
Besmeer de pizzabodem met de spread/saus en beleg met de tomatenschijfjes.
Brokkel de feta kaas in kleine stukjes en bestrooi over de pizza.
Hak de verse basilicum fijn en bestrooi dit over de pizza.
Bak de pizza voor 8-10 minuten in een oven van 220 graden.
Serveer met extra preischeuten en verse basilicum.