Sticky havermoutkoekjes met banaan, pindakaas en pure chocolade…do I need to say more? Voor diegene die dit recept lezen: deze koekjes zijn zalig! Terwijl ik deze post uitschrijf lekkerbek ik van deze koekjes met een tas koffie, een zalige combinatie.
Deze koekjes bevatten slechts 5 ingrediënt waarvan de basis havermout is. Havermout is tegenwoordig een populair ingrediënt om te gebruiken en dit is zeker terecht. Het is een volkoren graan dat naast vezels ook verschillende vitaminen en mineralen bevat, een voedzaam voedingsmiddel. En als we daar koekjes mee kunnen maken, waarom niet? Ze zijn enorm gemakkelijk om te maken dus zet jullie kleine kapoenen ook maar aan het werk!
Ingrediënten:Â
3 (over)rijpe bananen
100g havermout (grove of kleine vlokken)
50 ml ongezoete havermelk
1,5 eetlepel pindakaas
35g pure cacao nibs/choco chunks
Werkwijze:Â
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prak de bananen en meng deze goed met de havermelk.
Voeg de havermout, pindakaas en cacao nibs bij het mengsel en meng goed.Â
Neem een ovenrooster en leg er een vel bakpapier over.Â
Maak een voor een koekjes op het bakpapier. Schep met een eetlepel het mengsel op het bakpapier en maak er een rond koekjes van.Â
Zet de koekjes 20-30 minuten in de oven en draai hen na 10 minuten om. Hou ze goed in het oog want chocolade kan snel verbranden.Â
Laat ze volledig afkoelen alvorens je ze van het bakpapier haalt.Â