Blondies, de tegenhanger van de welbekende brownies! Om de herfst helemaal tot in je keuken te brengen maakte ik deze blondies met gember en amandelen. Daarnaast gebruikte ik ook maple syrup of esdoornsiroop – een zoete stroop dat gemaakt wordt van de wortels van de esdoorn.
Maple syrup is een “hip” ingrediënt om mee te bakken of om je pannenkoeken mee te bedruppelen. Toch is het niet veel voedzamer of beter dan de gewone riet- of bietsuiker. Natuurlijke suikers bevatten ook gewoon suiker, het verschil is dat ahornsiroop meer water bevat dan riet- of bietsuiker. Hierdoor ligt het suikergehalte per 100g wel lager maar het blijft steeds suiker, vergis je niet!
Daarnaast gebruikte ik in dit recept een eivervanger, een heel makkelijker vervanging op basis van chiazaad! Door chiazaad met een bepaalde hoeveelheid water te mengen zal dit binden, de zaadjes hebben een wateropnemende functie waardoor dit een soort van gel wordt. En laat die gel nu perfect als eivervanger dienen!
Ingrediënten:
Werkwijze:
vereeckceline@gmail.com
+32 493 85 58 70
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief 💌 en ontvang maandelijks leuke content, tips and tricks en blijf als eerste op de hoogte!
Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief dus hou je mail zeker in het oog!
©2024 Lust - Celine Vereeck
algemene voorwaarden
privacybeleid
_______
_______
_______
_______
_______
cookiebeleid
herroepingsrecht
branding Jolien Peeters
copywriting Charlotte Baert
foto's door Christine Smeyers, Jamie Neirynck, Studio Wies & by NOUCHKA