Hete temperaturen vragen om lichte gerechten, toch? Of zo heb ik het toch graag! Voor mij smaakt er bij plus 28 graden niets beter dan een frisse salade met alles erop en eraan. Deze week ging ik met bulgur aan de slag.
Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken #weetjevandedag.
Ingrediënten (voor 3-4 personen):
210-280 droog gewogen bulgur
200 g feta of andere witte kaas
1 rode paprika
100 g diepvries edamame bonen
200 g diepvries spinazie (zonder toevoeging van room of andere)
1,5 hand rucola
1 hand verse basilicum
1 koffielepel magere platte kaas
Kruiden: 1 koffielepel kerriepoeder, zwarte peper naar smaak, snuifje zeezout, mespunt cayenne peper en een mespunt knoflook
1 eetlepel olijfolie
Werkwijze:
Kook de bulgur zoals op de verpakking
Gaar de diepvries edamame bonen en diepvries spinazie in de olijfolie, pan op een laag vuur met deksel
Was de paprika en snij in fijne reepjes. Voeg deze bij de andere groenten in de pan
Hak de basilicum en rucola in kleine stukjes
Snij de feta in fijne blokjes
Indien de groenten gaar zijn zet je het vuur af en laat afkoelen. Na het afkoelen voeg je de rucola, basilicum en feta toe
Voeg bij de groenten zwarte peper, zeezout en knoflook en meng alles goed
Indien de bulgur klaar is, giet je deze af.
Voeg bij de warme bulgur de platte kaas, kerriepoeder en cayennepeper toe en meng goed
Meng de bulgur en de groenten onder elkaar. Je kan deze salade warm of koud serveren!