ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS 🎄GOOD FOOD! 🎄Ik weet dat het liedje niet zo gaat maar laten we eerlijk zijn! Ik hou van een kersttafel die vol staat met verschillende zaken, zo is er voor ieders wat wils! Op mijn kersttafel staat jaarlijks ook een kerstsalade, dit jaar maakte ik er een met ovengegaarde schorseneren, butternut, rode ui en walnoten.Â
Ingrediënten (voor 3-4 personen):Â
300g schorseneren (vers of uit de diepvries)
500g butternut blokjes
2 rode uien
160g droge volkoren couscous
2 handjes rucola met rode biet steeltjes
Handvol walnoten
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel honing
1 eetlepel water
2 cm verse gember
Peper en zout
Snuifje knoflookpoeder
Snuifje oregano
Werkwijze:Â
Verwarm de oven op 220 graden + grill.
Indien je met verse schorseneren werk: spoel de schorseneren grondig.
Schil de schorseneren met een dunschiller van de onderkant naar de top en snijd het voetje en de top eraf. Was ze opnieuw en laat ze 10 tot 15 minuten koken tot ze gaar zijn. Indien je met diepvries groenten werkt: ontdooi ze.
Was de rode ui en doe de buitenste laag eraf. Snij de rode ui in ringen.
Zet alle groenten op zij tot de oven warm is.
Meng de vloeibare margarine met het water, honing en alle kruiden.
Rasp de verse gember en voeg deze toe aan het mengsel.
Doe alle groenten op een ovenplaat en overgiet ze met het mengsel.Â
Bak de groenten 20-30 minuten onder de gril.Â
Kook ondertussen de volkoren couscous zoals op de verpakking.Â
Indien de groenten klaar zijn voeg je ze samen met de rucola en de walnoten bij de couscous. Voila, klaar om op te dienen!