De aziatische en oosterse keuken is nog steeds één van mijn favoriete keukens! Overlaatst kookte ik voor mijn bubbel een aziatische sharing dishes en kreeg ik complimenten over mijn aziatische kipsatés met pindasaus dus voila!
Om een volwaardige maaltijd voor te schotelen maakte ik nog kerrie groenten en zilvervliesrijst. Waarom gebruik ik nu zilvervliesrijst? Het verschil tussen zilvervliesrijst en de “gewone” witte rijst zit in het feit dat zilvervliesrijst nog een vliesje heeft rond zijn rijstkorrel, iets dat van nature aanwezig is. Dit vliesje wordt bij witte rijst verwijderd. Dat vliesje rondom de rijst bevat relatief veel vezels, magnesium en andere voedingsstoffen, gezondheidsvoordelen dus!
Ingrediënten – allemaal te vinden in de gewone supermarkt! (voor 2 personen):
125g droog gewogen zilvervliesrijst
2 kipfilets
1 courgette
1/2de witte kool
200g edamame bonen uit de diepvries
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels kokosmelk
1,5 eetlepel kerriepoeder
2 koffielepels massaman currypasta
1 eetlepel tahin
2 eetlepels 100% pindakaas
1 koffielepel honing
2 eetlepels water
2 eetlepels platte kaas of natuur yoghurt
Peper, chilivlokken en knoflookpoeder
Optioneel: pistachenoten, sesamzaadjes en sriracha mayonaise
Werkwijze:
Maak de marinade voor de kip: deze bestaat uit 2 eetlepels platte kaas, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepels sesamolie, 1 koffielepel massaman currypasta, peper, knoflookpoeder en chilivlokken. Snij de kipfilets in blokjes en leg deze voor minstens 4 uur in de marinade.
Was de courgette en witte kool en snij deze in gewenste stukjes (ik ging voor reepjes en “halve maantjes”).
Bak de courgette, witte kool en edamame boontjes in 1 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels kokosmelk, 1,5 eetlepel kerriepoeder, 1 koffielepel massaman currypasta en peper. Laat op een laag vuur zeker 5-10 minuten sudderen.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst zoals op de verpakking.
Maak de pindasaus: deze bestaat uit 1 eetlepel tahin, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels water, 1 koffielepel honing, peper en knoflookpoeder.
Maak met de gemarineerde kipblokjes satés door de op stokjes te steken en bak deze gaar zonder toevoeging.
Serveer de satés met de rijst en de kerrie groenten. Werk af met de pindasaus, als extra kan je afwerken met pistachenoten, sesamzaadjes en sriracha mayonaise.