Intuïtief eten lijkt wel de “hype” van tegenwoordig te zijn maar wist je dat dit begeleidingskader in de jaren 90 werd opgesteld? Twee Amerikaanse diëtisten, Elyse Resch en Evelyne Tribole, werkte, met wetenschappelijke onderbouwing, deze omkadering uit nadat ze doorhadden dat de meerderheid van hun cliënten geen duurzaam gewichtsverlies had. Sommige gooien met de term […]
Een absurde claim die niet alleen rond suiker hangt maar ook in het algemeen en eentje die ik in de praktijk ook hoor: “Celine, volgens mij ben ik verslaafd aan eten!”. Wat weten we ondertussen eigenlijk over die zogenaamde suikerverslaving? Wat is een verslaving?In de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DMS-V) – een […]
België, het land van de charcuterie en de vleeswaren! We zijn allemaal opgegroeid met de typische boterhamdozen gevuld met brood en het welbekende beleg: hesp, salami, frikadellenkoek, kippenwit, (smeer)kaas en misschien eens een slaatje. Of wat dat voor zondag op de pistolets? 😉 Variëren in voedingsmiddelen zorgt niet alleen voor een inname van verschillende voedingsstoffen […]