Goooooooodmorning! Stagiaire Helena (via instagram te vinden als @nutririonmadesimple.helena) start deze ochtend met het delen één van haar favoriete ontbijtrecepten: gebakken appeltjes met granola. Een receptje dat makkelijk en heel smaakvol is! Helena is grote fan van dit recept maar voor diegene die me al even volgen (en wat kennen) weten dat ik geen fan […]
Wist je dat comfort food écht bestaat? Wat als comfort food beschouwd wordt varieert van persoon tot persoon, omdat het afhankelijk is van onze opvoeding, onze cultuur en onze ervaringen tijdens het opgroeien. Wat we vanuit studies wel kunnen vaststellen is het effect dat comfort food kan hebben op onze emotionele toestand. Eten kan negatieve […]
Intuïtief eten lijkt wel de “hype” van tegenwoordig te zijn maar wist je dat dit begeleidingskader in de jaren 90 werd opgesteld? Twee Amerikaanse diëtisten, Elyse Resch en Evelyne Tribole, werkte, met wetenschappelijke onderbouwing, deze omkadering uit nadat ze doorhadden dat de meerderheid van hun cliënten geen duurzaam gewichtsverlies had. Sommige gooien met de term […]