Nog opzoek naar een party proof aperetiefhanje? Well here it is! Een lekker hummus met wintersmaken om in te dippen. Ik maakte er zelf soldaatjes bij… “Broodsoldaatjes” zijn lange reepjes gesneden (oud) brood die dienen om te dippen . Ze worden voornamelijk gebruikt bij een zachtgekookt eitje maar kunnen ook prima als hapje!
Ingrediënten hummus:
- 125 g verse pastinaak
- 100 g uitgelekte kikkererwten
- Scheutje aquafaba = vocht van kikkererwten
- Peper en zout
- Gedroogde rozemarijn
- Handje verse platte peterselie
- 1 koffielepel vloeibare margarine
Werkwijze:
- Was en schil de pastinaak. Snij er na in kleine blokjes.
- Stoof de pastinaak in een klein beetje water met de vloeibare margarine in een pan. Voeg peper, zout en gedroogde rozemarijn toe. Stoof tot de pastinaak gaar is.
- Giet de kikkererwten uit blik af, maar vang het vocht op.
- Hak de verse peterselie fijn.
- Indien de pastinaak gaar is, doe deze in een foodprocessor. Voeg de kikkererwten en een scheutje aquafaba toe. Mix tot een smeuïge dip.
- Meng de gehakte peterselie onder de dip en serveer.
Ingrediënten soldaatjes:
- (oud) volkoren brood
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 1/2de koffielepel zeezout
- 1/2de koffielepel zwarte peper
- 1 koffielepel knoflookpoeder
Werkwijze:
- Snij het brood in lange reepjes.
- Meng alle ingrediënten, buiten het brood, door elkaar.
- Besmeer elk soldaatje met het mengsel.
- Neem een panini/croque machine of een grillpan en laat warm worden. Bak de soldaatjes lang beide kanten tot ze goudbruin zien. Serveer met een heerlijke dip!