Een crumble is kruimelig laagje deeg met daaronder een lekkere verassing! Ik maakt een blauwe bessen crumble die heerlijk is als warm ontbijt maar ook perfect kan dienen als dessert. De geur van dit recept doet de herfst helemaal tot zijn recht komen, heerlijk. Warm fruit kan me meestal niet bekoren maar deze crumble deed me watertanden, hopelijk jij ook!
Ingrediënten voor 2 personen:
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden op een grill + hete luchtstand.
Was de pompelmoes en rasp de schil voor 1 koffielepel zeste. Pers dan 1/2de van de pompelmoes, doe dit bij de zeste en doe hierbij de blauwe bessen en 1 eetlepels zusto. Zet dit opzij.
Voor het deeg: doe de havermout, zonnebloempitten, amandelmeel, de rest van de zusto, speculooskruiden en een snuifje in een foodprossesor en mix tot een bloemig geheel. Hoe ver je mixt en tot hoe kleine korrels kies je zelf! Ik hou wel van grove stukken in mijn crumble!
Voeg de margarine bij de rest van het deeg en meng met je handen tot een “bijna samenklevend” deeg.
Doe de blauwe bessen (met de pompelmoes sap en -zeste) in een ovenschaal en strooi hier het crumbledeeg over. Druk het deeg NIET aan want dan raakt het deeg zijn crumble structuur kwijt.
Laat 20-25 minuten garen in de oven!
Serveer met (plantaardige) yoghurt of vanilles ijs, jammie! Smakelijk!
vereeckceline@gmail.com
+32 493 85 58 70
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief 💌 en ontvang maandelijks leuke content, tips and tricks en blijf als eerste op de hoogte!
Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief dus hou je mail zeker in het oog!
©2024 Lust - Celine Vereeck
algemene voorwaarden
privacybeleid
_______
_______
_______
_______
_______
cookiebeleid
herroepingsrecht
branding Jolien Peeters
copywriting Charlotte Baert
foto's door Christine Smeyers, Jamie Neirynck, Studio Wies & by NOUCHKA