Life Lust Traject 

Jouw allesomvattend online traject waarbij je in 7 maanden met vertrouwen diëten achter je laat, je relatie met eten en je lichaam herstelt en vol levenslust leert intuïtief te eten, bewegen én leven.  

Meld je aan voor de editie van september 2024! 

Ik heb een belangrijk vraag voor jou....

Jij, die desondanks jarenlang diëten, nog steeds onrust ervaart rond eten en bewegen, het gevoel heeft controle te verliezen bij bepaalde voedingsmiddelen, niet meer weet wat een "gezonde levensstijl" voor jou inhoudt en een slechte relatie heeft met zijn/haar lijf....


Als er een manier zou zijn om gezond te eten én leven, zonder strenge regels rond eten en bewegen, maar je met de juiste tools: 

💚 weet dat jij de expert bent van je lichaam 
😀 waarbij je aanvoelt wat je lichaamssignalen zijn en wat ze willen zeggen 
🍟 omgaat met overeten, eetbuien en emotioneel eten
💕 meer respect voor jezelf en je lijf ontwikkelt 
🥳 én je betere eetkeuzes maakt voor jou

Zou je dan ein-de-lijk regels en
'moetjes' loslaten? 


Nee, het is niet jouw schuld dat diëten mislukken! 🫣

En het heeft "just niks" met wilskracht te maken... Wilskracht kunnen we definiëren als "een poging om onze natuurlijke verlangens tegen te gaan en ze te vervangen door regels". 

🫵 Jouw lichaam is niet gemaakt om te diëten, ook al hoor je al jaren dat dit the way to go is om gezond te zijn. Je lijf wil intuïtief gezond zijn en daar zijn strenge regels rond voeding en beweging écht niet voor nodig! En jij kan dit leren! 

Voor jou (ja, jij 😉) creëerde ik een online traject vol onderbouwde informatie, oefeningen en tools om je relatie met eten, je lichaam en beweging te herstellen!

En met vertrouwen te stoppen met diëten! 

🙅‍♀️ Je hebt het volledig gehad met diëten maar weet niet goed wat anders te doen of hoe dit los te laten. 
🙅‍♀️ Je vindt het moeilijk om naar je honger te luisteren, wat is dat zelfs honger? 
🙅‍♀️ Je overeet je regelmatig maar je weet niet waarom. Of je weet wel waarom maar hebt geen idee hoe dit aan te pakken. 
🙅‍♀️ Je bent constant bezig met eten en het neemt veel mentale ruimte in. 
🙅‍♀️ Je voelt je schuldig na het eten van bepaalde voedingsmiddelen.....
🙅‍♀️ Je voelt je niet goed in je vel en vind het niet leuk om in de spiegel te kijken. 
🙅‍♀️ Soms voel je je oncontroleerbaar rond voeding! 
🙅‍♀️ Je ziet het bos door de bomen niet meer met alle voedingsinformatie die je tegenkomt.... 
🙅‍♀️ Beweging is voor jou een "moet", écht genieten doe je er niet van. Of misschien geniet je er wel van maar voel je je schuldig als je niet 'genoeg' beweegt... 

Herken jij dit? 

Het Life Lust Traject 

Module 1: Wat is gezondheid en waarom helpen diëten hier niet bij?

Je krijgt via een online platform, Teachable, toegang tot de modules. Deze kan je op je eigen tempo bekijken want jouw tempo is hét beste tempo. De modules, mét aanvullingen of aanpassingen, zijn voor jou levenslangs zichtbaar. 

Je krijgt via een online platform, Teachable, toegang tot de modules. Deze kan je op je eigen tempo bekijken want jouw tempo is hét beste tempo. De modules, mét aanvullingen of aanpassingen, zijn voor jou levenslangs zichtbaar. 

In deze module kom je te weten welke effecten diëten hebben op jouw lichaam en jouw gezondheid. We bekijken ook wat gezondheid nu eigenlijk écht is waardoor jij meer kennis hebt en je lichaam voor het eerst durft vertrouwen.  


Module 2: Bye bye dieetdenken, ik stap uit de dieetcirkel!

Na deze module kan je dieetgedachten herkennen en omvormen tot juiste eet- en beweeggedachten en lievere gedachten naar jezelf en je lichaam zodat jij minder stress en schuldgevoel ervaart. 


Module 3: Ken jij je basic body cues? 

In deze module stappen we af van vaste porties, "mijn bord moet leeg" en frequent overeten. Jouw lichaamssignalen, honger en verzadiging, staan hier centraal waardoor jij na deze modules genoeg eet, niet meer uitgehongerd thuiskomt, je bord niet altijd moet leegeten,... Je weet hierna wat "luisteren naar je lichaamssignalen" betekent waardoor je minder oncomfortabele signalen, zoals oerhonger of overeten, zal ervaren. 

Module 4: Overeten & "Off-limit" foods. 

Leer waarom je je overeet of je eetbuien ervaart zodat je hier gericht op kan ingaan en je niet meer met een gemene vinger naar jezelf wijst. Leer met vertrouwen omgaan met je eetgedrag want de "pffff waarom heb ik dat weer gedaan" helpt je écht niet vooruit. Ook zetten we de eerste stappen naar het toelaten van voedingsmiddelen die "off-limit" ( zoals chips, chocolade, koeken,.....) aanvoelen zonder de controle te verliezen en met zelfzekerheid. 


Module 5: Emotioneel eten, we doen het écht allemaal! 

Je leert meer aan zelfzorg doen waardoor je een betere stresshantering ontwikkelt, je dichter bij je lichaam en geest komt te staan en je oplaad momenten ten volste gebruikt.

We gaan ook uitgebreid in op jouw emoties en emotioneel eten, zodat jij weet wat je voelt, hierbij leert wat je noden zijn en hoe je deze gericht inlost in plaats van “standaard” naar eten te grijpen. 


Module 6: Omarm je lijf

Je hoort al heel je leven dat bepaalde lichamen, gewichten en uitzichten niet oké zijn...  Leer in deze module lief zijn voor je lichaam en respect hebben voor alle lichamen en maten. Hierdoor ervaar minder negatieve gedachten rond je lichaam en wordt voor de spiegel staan een heel andere ervaring. 

Module 7: Leer je lichaam eren met voeding 

 Leer in deze module hoe je eetkeuzes maakt vanuit wetenschappelijk voedingsaanbevelingen om je gezondheid te eren in combinatie met wat wat jij lekker vindt en wat goed voelt voor je lichaam. Zo voel jij je echt dé expert van je lichaam en jouw gezonde levensstijl, want dat ben je ook! 

Module 8: Intuïtief bewegen

De laatste modules gaat over "Intuïtief bewegen" en dat wordt helemaal uit de doeken gedaan door Jana Van himbeeck; gecertificeerde personal trainer, ademhalingscoach en yogadocent. 

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl maar ook hier zijn er geen regels of moetjes nodig. Jana leert je afstappen van het idee dat sporten enkel bestaat 'to shrink, sculpt or grow your body' of om "te verbranden". Je leert beweging te zien als een manier om te zorgen voor je lichaam en geest zodat jij hier meer plezier, ontspanning en energie uit haalt. 

Groepscalls

Aan het Life Lust Traject nemen max. 8 personen deel én dit maakt het traject uniek, geen massa gebeuren! 😉  

Om de 2-3 weken is er een groepscall zodat jij verhalen en ervaringen van anderen hoort en de jouwe kan delen want jij bent écht niet alleen! Deelnemers noemen deze calls "ondersteunend" en "een meerwaarde" omdat ze zich gehoord voelde waardoor jij meer respect en mildheid voor jezelf ontwikkelt. 

Merk je dat deze groepscalls voor jou een drempel zijn om deel te nemen? Dan zijn deze getuigenissen van deelnemers wat jij nu nodig hebt. 

Binnen de groepscalls is er de mogelijkheid om individuele vragen te stellen omdat ik het geven van individueel advies erg belangrijk vindt. Jouw gezonde levensstijl is anders dan die van je buurvrouw en ik help je graag individuele stappen zetten! 

Werkboek 

De online modules en groescalls worden ondersteund met een werkboek, deze bevat >200 pagina's met dé belangrijkste info van de online modules, duidelijke tips en praktische oefeningen om inzicht te creëren en jouw individuele stappen te zetten. 

And you know what? Het wordt, met nog andere leuke tools (zoals de intuïtief eten beoordelingsschaal!! 🥳) , bij je thuis bezorgd voor de start van het traject.

"Mijn hoofd zat vol regels en dit was zo vermoeiend...Nu ben ik er niet meer continu met bezig, dat geeft ruimte."
- Hilde, 55 jaar 

"Die zak chips moet nu niet meer in één keer leeg!" 
- Silke, 27 jaar 

💛 Weet jij perfect wat "luisteren naar je lichaam" betekent waardoor je meer vertrouwen hebt in je lijf. 

💛 Ervaar je minder stress en schuldgevoelens rond eten en bewegen doordat je de juiste kennis hebt omtrent wat een gezonde eet- en beweegstijl nu écht is. 

💛 Geniet je meer van wat je eet door mindfull en met lust te leren omgaan met alle voedingsmiddelen. 

💛 Ben je vrij van vermoeiende (di)eetgedachten en is er meer ruimte voor wat echt belangrijk is! 

💛 Kan je met zelfvertrouwen omgaan met overeten, het hebben van eetbuien en emotioneel eten. 

💛 Respecteer je je lichaam na er jarenlang streng voor te zijn geweest. 

💛 én maak je de juiste eetkeuzes in jouw gezonde levensstijl. 

Na het Life Lust Traject 

“Door de juiste kennis te hebben sta ik meer stil en maak ik gezondere keuzes op een goede en bewuste manier."
- Melissa, 24 jaar

“Ik vind het zo fijn dat ik levenslang toegang heb tot de modules. Als ik getriggerd wordt zet ik een module op omdat ik dan kan terugvallen op jou, de ondersteuning en de tips”. 
- F.

Meest gestelde vragen

Krijg ik persoonlijk advies?

Ja! Omdat ik persoonlijk advies zo belangrijk vind werk ik in een kleine subgroepjes zodat ik dieper kan ingaan in jouw levensstijl en jij de kans krijgt om persoonlijke vragen te stellen. Voel je je niet comfortabel om in groep vragen te stellen? Mijn email staat voor deelnemers van dit traject steeds open + je kan ook vragen stellen in online Facebook Community

Hoe lang heb ik toegang? 

Je krijgt levenslange toegang tot de online modules en de online Facebook Community. 

Doorheen de voorgaande jaren heb ik veel bijgeleerd en ik blijf me als intuïtief eten diëtiste ook graag bijscholen. Modules die worden aangepast of waaraan zaken worden toegevoegd zullen voor jou ook beschikbaar zijn. Zo blijf jij up to date en blijf je bijleren net zoals ik. En dit voor een eenmalige investering! 

Hoe groot is de groep? 

Er zullen maximum 10 personen deelnemen aan het traject. Tijdens de live calls wordt alles in deze groep besproken maar zal iedereen ook individueel bevraagd worden zodat er één op één advies gegeven kan worden. 

Door te werken met klein groep blijft de persoonlijke begeleiding mogelijk en dat maakt dit traject ook uniek. Jouw traject is belangrijk! 

Ik heb een eetstoornis, is dit traject voor mij? 

Indien je worstelt met een eetstoornis raad ik 1-1 begeleiding aan. Intuïtief eten kan een onderdeel zijn van een eetstoornisherstel maar is niet de eerste stap in een herstel. Een lichaam dat te weinig of geen stabiele inname kent kan moeilijk connecteren met de intuïtie er van. 

Heb je een eetstoornis (gehad),  heb je een goede frequente inname en eet je volwaardig, dan kan dit traject wél iets voor jou zijn! Neem contact op met Celine om dit af te toetsen. 

Zal ik gewicht verliezen? 

Of iemand gewicht zal verliezen of niet, dat kan ik niet op voorhand voorspellen. Bij niemand! Het is afhankelijk van zoveel verschillende factoren: dieetgeschiedenis, eetgedrag, metabolisme, stress, hormonen, slaap, beweging, mentaal welzijn, medicatie,....

Ik werk gewichtsneutraal zodat jouw lichaam de kans krijgt om terug te gaan naar zijn set point gewicht. Lees hieromtrent meer in dit blogbericht. 

Het wordt ook hoog tijd dat we gezondheid loskoppelen van je lichaamsgewicht en dat doen we in dit traject! Het kan zijn dat je gewicht verandert, maar het kan ook zijn dat je gewicht stabiel blijft. Weet dat het oké is om de wens te hebben om gewicht te verliezen en dit weerhoudt je niet om te starten aan dit traject! 

Wat als ik veel schaamte ervaar en niet in groep durf deelnemen?

Eerst en vooral wil ik aangeven dat het oké is om je zo te voelen. Bepaalde gedachten en gedragingen rond eten kunnen het gevoel van schaamte en schuld met zich meebrengen maar weet dat deze gevoelens, spijtig genoeg, veel voorkomen. 

Vaak gaan we er van uit dat we enige zijn met bepaalde gedachten, gedragingen of overtuigingen waardoor het taboe wordt om dingen uit te spreken of te benoemen. Maar jij bent écht niet alleen! 

Uit voorgaande edities van het Life Lust Traject is gebleken dat verschillende deelnemers dezelfde gedachten en gedragingen hadden. Ze vonden erkenning en dit bood het ondersteuning. Wil je hen getuigenissen horen? Dat kan hier! 

Tijdens de live calls is er niets verplicht! Ik geef iedereen de ruimte om te vertellen binnen hun grenzen. Er is ruimte om te luisteren en om misschien niets te zeggen, ook dat kan ondersteunend zijn. Jij neemt deel op een niveau dat voor jou fijn aanvoelt. 


€ 455 / volledige groepstraject

3X € 165  / volledige groepstraject

Meld je hier aan voor de editie van september 2024!

Wat krijg ik?

Een glimp van de Life Lust Community

Ik ben Celine, erkend diëtiste en gecertificeerd intuïtief eten coach in Ekeren, Antwerpen en mijn praktijk heet "Lust". 

 ‘Lust’ staat voor de behoefte hebben aan… en dit neem ik mee in de praktijk. Als diëtiste ben ik ervan overtuigd dat ons lichaam en mind geen behoefte hebben aan strenge diëten, detox kuren, strikte dagschema’s of kcal tellen, voedingsregels, (snel) gewichtsverlies,..... Ook onderzoek wijst dit uit en zelf ervaarde ik de negatieve gevolgen van deze omgang met eten, bewegen en mijn eigen lichaam. 👎🏻

Daarom vind je deze zaken niet terug in mijn begeleidingen! 

Mijn focus ligt op hoe je een gezonde levensstijl kan ontwikkelen waar alle voedingsmiddelen een plaats krijgen, waarin je kan genieten van eten, waarbij je luistert naar je lichaam en waarin je mild bent voor jezelf om aan persoonlijke gezondheidswinst te doen op lange termijn.
 
You are also at the right spot als je een spreker zoekt. Bekijk hier meer! 

⚡Met trots mede-voorzitter van de Intuïtief eten commissie, een initiatief van de Vlaamse beroepsvereniging voor diëtisten. 

⚡ Levensgenieter die kan genieten van een aperitief in de zon, een stille yogasessie, een avontuur in het buitenland en een goede avond op de dansvloer. 

⚡ Eentje van Antwerpen met de typische "a"!

⚡ Fervent loper die in een loopclub zit en die af en toe op haar snowboard staat. 

⚡ Grootste supporter van mijn partner, broers en ouders! 

⚡ Favoriete eten? Dinokoeken en alles wat met de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken te maken heeft! Alles wat met warm fruit of kaneel te maken heeft ga ik liever uit de weg want dat lust ik écht niet....


Wat moet je nog weten over Celine? 

Hi, it's me!